BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 4, 2013

end of ramadhan :'(

bismillahirrahmannirrahim. Assalamualaikum awak awak semua.Boleh saya mintak seminit untuk cakap Alhamdullilah? yelaaaa kita masih diberi peluang untuk hidup,bersama keluarga dan most important is Allah gave us chance to repent. 

kembang hidung kembang hidung,dah nak sebulan kita berpuasa kan? eahhh pejam celik pejam celik laaaa.apalahh qila ni. tak senonoh.kekek.soooo hows this ramadhan? cukup ke amal ibadah kita untuk jaminan syurga nanti? Allahu :'( tak cukup kannnn. and im just feel jahilnya aku sebelum ni. kadang-kadang nak mencarut pun ada sebab kekhilafan diri ni. hmmmmm. kadang-kadang selalu ckp dgn diri sendiri kenapa bulan Ramadhan ni masih jahat, kurang ajar dan sebagainya. nak tahu kenapa? sebeb eah sebab syaitan dan ckp kat nafsu supaya maintain perangai yang lama sepanjang dia tiada masa bulan ramadhan ni. 

aku dah cuba yang terbaik untuk bulan ramadhan ni. sungguh tak puas dating dgn bulan ramadhan ni. hmmmm. agak agak nya ada lagi ke aku ramadhan akan datang? atau ini ramadhan yang terakhir? 

okayyy antara ramadhan tahun lepas dengan ramadhan tahun ni mana lagi menenangkan hati? Alhamdullillah bagi aku tahun ni amat bermakna untuk aku. yelaaaa mana tak nyaaa, tahun lepas first time ramadhan without family. aicecehhh. then banyak betol perkara berlaku tahun lepas. bg aku, Allah nak uji aku tahun lepas. yelaaa Dia rindu nak dengar hamba dia ni merintih kat dia,dekat dengan dia. hehe

masa ramadhan tahun lepas aku diuji bila phone aku hilang. Allah, aku ingat lagi masa tu dekat jusco Maluri. macam mana entah,pehhhh time tu aku taktau kenapa aku relax je.padehal phone kot hilang. sampai combi siap ckp " awak ni relax je phone hilang,kalau kita dah menangis kat situ" aku bukan taknak sedih, tapi bg aku benda dah hilang sebab aku dah ikhtiar cari tau masa tu. sampai orang nak masuk fitting room yang aku pernah masuk pun aku terjah tanya dia ada nampak tak phone aku. aku try call number aku masa tu tapi dah tak bunyi. and finally, aku ckp mungkin takde rezeki ni. dan Alhamdullillah masa dah nak raya tu dapat jugak beli phone baru. see? kan ada hikmahnya tu :) and lagi satu, kat phone tu ada gambar-gambar lama masa bercinton. soooo, dah hilang senang sikit nak lupakan, hihi.

then, lepas tu aku tengah online atas katil guna laptop. masa tu katil aku 2 tingkat. sooo aku duduk atas, then tengah syok syok online tetibaaaaaaa. pangggggggggggggg. power tak sound effect tu ? laptop jatohhhhhh. gua pun dgn pantas laaa turun tengok. Alhamdullillah laptop okay. check check okay semua cumaaaaaa broadband pecah hancor habis. hahaha. time ni lahhh Allah uji kesabaran aku. then aku kelua bilik tengok housemate lepas tu meleleh je air mataaaaa. depa pun apa lagi jerit laaa tanya kenapa. nasib depa ada tenang sikit aku. then lepas tu tak sampai sebulan. aku beli wifi yang speed dia lagi laju dari berokband tu. haha. nampak tak? Allah dah susun semua ni. sebab dia nak bg yang lebih baik untuk aku :')

dalam bulan ramadhan jugakla Allah tarik seorang dalam hidup aku masa tu. well tipulah tak sedih tapi gua cool je. takde jodoh nak buat mcm mana. aiceceh ayat pasghah. hahaha. masa bulan ramadhan 2011 Allah rapatkan kami, dan masa ramadhan jugaklah Allah pisahkan kami. weeeee~~dan masa ramadhan tahun ni jugaklah aku tahu dia dah bahagia. Alhamdullillah. banyak nya kaitan? nampak tak? Allah bg dia lebih baik dari gua. hihi. ada hikmah tau semua ni :)

Alhamdullillah ramadhan kali ni buat aku kuat hadapi semua dugaan yang Allah bagi, dapat eratkan hubungan antara sahabat-sahabat,bila dapat solat tarawih bersama,iftar bersama and yang paling buat aku happy bila dapat jumpa Amsyar :') Alhamdullillah. sentiasa la husnudzon dengan Allah. Dia maha adil. saat dia bagi kita duka, saat tu jugaklah dia bagi kita bahagia cuma kadang kala manusia ni tak perasan sebab tak pernah nak bersyukur :)

ekcelly, kita nak upload gambar masa iftar dengan classmate semua, tapi hmmmmmmm ni pun update guna lappy akak. lappy kat keeyl. tak bawak balik. yelaaaa buku taxation je dah penuh satu beg. ohhh ye lupa nak bagitau sem ni sem last kita untuk CAT kat KPTMKL. minta jasa semua doakan yang terbaik untuk saya dan untuk result yang bakal release first day raya ni. thanks :)

so, saya Noor'aqilah binti mohd noh ingin memohon maaf seandainya terkasar bahasa sengaja ataupun tidak,bergurau kasar,tersombong dan sebagainya. sebab saya ni manusia yang sering melakukan kesilapan,jadi tegurlah saya. sooo bagi sesiapa yang tetiba terbaca entry ni tanpa mengenali saya, jomlahh kita bina ukhuwah. boleh add facebook saya Qila Noh cuma kalau add boleh tak inbox dulu sebab saya dah tak approve friends kat fb lagi. pehhhh cam retis kan belagak gela. haha. or follow twitter saya 'aqilahnoh or add wechat saya Qilanoh. kalau nak laaaa, kalau tak nak udohh lerrr. haha. 


assalamualaikum w.b.t :)